top of page

MINUSTA

David Robins Oy yritysesite


Kengitysseppäpalveluja Pohjois-Savon ja lähiseutujen alueella Siilinjärven Vuorelasta käsin.

 
Jotkut meistä tekevät elämässään ja työelämässään isojakin muutoksia. Olen tehnyt molempia! Muutin Englannista Suomeen kesällä 2007 Maaningalta kotoisin olevan vaimoni ja Lumi-tyttäremme kanssa. Halusimme tarjota tyttärellemme hyvän ja turvallisen kasvu- ja koulutusympäristön. Englantilaisestakin voi tulla savolainen!


Alkuperäiseltä koulutukseltani olen apuvälinesuunnittelun AMK- insinööri (Prosthetics and Orthotics, University of Salford UK.) Työuraa apuvälineiden ja erityisesti proteesien erikoissuunnittelussa oli takana 17 vuotta Englannissa ja Suomessa Kuopio- Jyväskylä- Mikkeli- Joensuu- alueella, kun harrastuksena alkanut hevosten kanssa työskentely vei mennessään. Uskaltauduin kouluttautumaan kengityssepäksi ja perustin oman yrityksen. 


Koko perheen harrastuksena alkanut lännenratsastus Alapitkällä Maria Astikaisen tallilla ja ensimmäisen oman hevosen, Manin, hankinta sai kiinnostumaan kokonaisvaltaisesta hevosten hyvinvoinnista. Vuosien aikana lännenratsastuksen ja käytännön talli-ja hevosenhoitotöiden kautta varmistui, että ihmisten raajojen ja niiden asentovirheiden korjaamisen ja proteesien rakentamisen sijaan haluaisinkin tehdä kokopäiväisesti töitä hevosten kanssa. 


Opiskelin USA:ssa kengitysseppätutkinnon Oklahomassa (Oklahoma Horseshoeing School).  Sen jälkeen olen vahvistanut taitojani Pohjois-Savoa palvelevan kengityssepän Arto Tallgrenin oppipoikana. Yrityksen perustamisen jälkeen olen kartuttanut taitojani ja tietojani työn ohella. Käyn säännöllisesti kengitys- ja hevosalan tapahtumissa sekä kursseilla mm. Lahdessa Salpaus-koulutuskeskuksessa. Näin vahvistan alan suomenkielistä terminologiaani ja tutustun alan harrastajiin, hevosten omistajiin ja muihin ammattilaisiin kuten kengitysseppiin,  eläinlääkäreihin  ja ylipäätään hevosalan ihmisiin. 


Yritykseni tarjoaa yksilöllisiä ja luotettavia kengitysseppäpalveluja Pohjois-Savon ja lähiseutujen alueella. Toivottavasti tapaan teidät ja hevosenne mahdollisimman pian: Rakennetaan yhdessä hyvä ja toimiva palvelussuhde. Uskon edellisen ammattini tuoman biomekaniikan ja anatomian tuntemuksen ja kiinnostuksen sen soveltamiseen olevan hyödyksi myös kengittämisessä ja sepän työssä.


Ottakaa rohkeasti yhteyttä – suomeksi tai englanniksi! 
David Robins

 

bottom of page